Muutama sana

minusta

Uskalla tutkia koko maailmaa ja sen mahdollisuuksia.

Monipuolinen yksinyrittäjä

Kokenut yrittäjä

Hei, Olen Susanna Jaakkola, Velia Oy:n perustaja ja yrittäjä vuodesta 2003. Olen kokenut paljon ja tehnyt monenlaista. Minulla on ollut vaateagentuuri, maahantuontia, verkkokauppoja ja valoimpulssihoitola. Olen myynyt Amazonissa vuodesta 2017 ja olen aivan innoissani kaupankäynnistä netissä. Kaupanteon lisäksi lähellä sydäntäni on hakukoneoptimointi, pienyrittäjän ymmärtäminen ja uusien bisnesmahdollisuuksien tutkiminen.

Tykkään ajatella toisin.
Ajasta ja paikasta vapaa liiketoiminta

Maailma on avoin. Tarvitset vain tietokoneen ja voit myydä maailmalla.

Internet ja digitaalisuuden kehitys on mullistanut kaupankäynnin. Suomalaiset tilaavat mielellään ulkomailta tuotteita, koska valikoima on suurempi ja erikoisemmatkin toiveet täyttyvät. Miksi emme teksi samaa? Suomen markkinat ovat pienet. Voit myydä fyysisiä tai digitaalisia tuotteita periaatteessa kelle vaan maailmassa. Se ei ole jotain mitä vain tietyt ihmiset voivat tehdä. Kaikki voivat oppia myymään netissä. Opittavaa on kuitenkin paljon ja työtä tämänkin on – ei mikään äkkirikastumisen ihme.

Monta vaihtoehtoa

Ajatteletko, että tuotteillasi voisi olla kysyntää Suomen ulkopuolellakin, mutta miten ihmeessä se tehdään? Mistä maista pitäisi aloittaa? Mitä se maksaa? Vaatiiko se jotain erikoisosaamista? Miten tavarat toimitetaan asiakkaille? Pitääkö veroja maksaa kohdemaahan?

Kansaivälistymään voi lähteä myös toisella tavalla. Et tarvitse omaa tuotetta, ainoastaan halun etsiä tuotteita, joilla on kysyntää. Hyvin myyvistä tuotteista ja kilpailutilanteesta Amazonissa on paljon dataa käytettävissä. On fiksua lähestyä asiaa asiakkaan näkökulmasta – mitä hän haluaa ja tarvitsee. Sitten hankitaan, muokataan tai kehitetään tuote, jolle on tarve. Loogista, eikö? Nettikaupassa liikenteestä ja toimenpiteistä jää jälki ja tätä tietoa hyödyntämällä voidaan päästä isoihin myynteihin. Logistiikka on virtaviivaista, myytävät tuotteet toimitetaan suoraan tehtaalta Amazoniin, joka toimittaa ne asiakkaille. Sinun ei tarvitse ottaa varastoa omiin tiloihin eikä toimittaa tilauksia. Tarvitset vain tietokoneen ja teet tätä työtä mistä ja milloin haluat.

Ajattelet kenties: Mahdollisuus on kutkuttava, mutta minulla ei ole osaavaa henkilökuntaa, ei vientieksperttiä, ei myyjää, ei it-osastoa eikä kansaivälisen kaupan kokemusta. Isoille firmoille monet mahdollisuudet ovat avoinna, kerätään eri osastoilta asiantuntijat palaveriin ja aloitetaan suunnittelu. Näin voi yksinyrittäjäkin nykyään tehdä ihan itse. Minä autan alkuun.